זוגות צעירים נתקלים פעמים רבות בקשיים כלכלים מורכבים במיוחד. לעיתים מדובר בקושי שקשור בהתארגנות משותפת לחיים חדשים: החתונה הייתה יקרה יותר משציפו, הדירה החדשה זקוקה לשיפוץ מאסיבי, או שירח הדבש עלה להם פי שניים ממה שהיה אמור לעלות. לפעמים מדובר בבעיות שקשורות לכך שיש ילדים קטנים: הפעוטון גומר את כל המשכורת, החוגים חשובים וטובים לילדים אבל מצטברים יחד להוצאה ניכרת, ועוד. בדיוק בגלל מצבים כאלו כך ניתנת הלוואה לכל מטרה בבנקים, במיוחד לזוגות צעירים.
מתי לוקחים הלוואה לכל מטרה?
הלוואה לוקחים רק כאשר יש לכם תכנית ברורה איך תחזירו אותה. חשוב מאוד לא להתפתות להצעות שלא טובות לכם או שאתם לא חושבים שתוכלו לעמוד בהן. לשם כך חשוב שתרגישו שהבנקאית שלכם היא אמינה ושאתם יכולים לסמוך עליה. לא כולם מבינים היטב מושגים כמו 'ריבית פריים', 'צמוד למדד', או 'ללא ערבים', וחשוב לדעת כי מדריך אתכם אדם אמין ואחראי שרוצה בטובתכם. גם כאשר אתם סומכים עליו בעיניים עצומות, כאשר חושבים על לקיחת הלוואה לכל מטרה, צריך ללמוד את הנושא מראש בכוחות עצמכם- על כל צרה שלא תבוא.
איך להגיע להחלטה נכונה וטובה?
מלבד ההמלצה החמה לחשוב האם הצעד הוא הכרחי, וההמלצה לבדוק היטב את עולם ההלוואות לפני שחותמים, חשוב שזוגות צעירים יעבדו בשיתוף פעולה מלא ביניהם. שבו יחד, דברו, היוועצו זה בזו ואולי גם עם חברים ובני משפחה שיוכלו לתת לכם עצות ולספר לכם על ניסיונם שלהם. חשבו על כל הפרטים, הקטנים והגדולים: לכמה ערבים אתם זקוקים? האם אתם רוצים ריבית פריים? באיזה בנק הכי כדאי לעשות את התהליך? כסף יכול להיות גורם למריבות פעמים רבות. חשוב מאוד לקחת נשימה עמוקה ולסמן לכם מטרות משותפות. זכרו כי שני הצדדים רוצים בטוב, בסופו של דבר, גם אם תמיד לא מסכימים על הדרך אליו.
בבנק
כאשר אתם מסכמים על הלוואה מסוימת, עליכם לוודא מראש מול הבנקאית שלכם כמה דברים, ולדאוג להבין אותם היטב. גובה ריבית פריים, מספר ערבים, נקודות יציאה (כלומר מועדים בהם ניתן להחזיר את ההלוואה), וגם מה קורה, במצב בו חלילה לא תוכלו לעמוד בתשלומים שסיכמתם עליהם מראש. אל תהססו לשאול שוב ושוב, לקחת לכם זמן ולחשוב על הדברים. אם הבנק מנסה להלחיץ אתכם לחתום על עסקה מבלי שאתם בטוחים בה, הבהירו מיד שמדובר בכסף שלכם, ושאתם תפעלו לפי ראות עיניכם בלבד.
איך מחזירים הלוואה?
אחרי שהתהליך ייגמר, יעמוד בפניכם שלב קשה לא פחות: להתחיל לפרוע את החובות. תאלצו להיות מדויקים ומאורגנים מאוד בעניין: כיצד אתם חוסכים כסף? האם אתם מצמצמים את הקניות בסופר ומפסיקים לרכוש יותר ממה שצריך? האם אתם עוברים לדירה שהשכירות בה היא זולה יותר? אולי אתם אפילו נאלצים לעזוב את מקום העבודה שלכם ולחפש מקום שיעניק לכם תלוש שכר נאה יותר בסוף החודש? גם בשלב זה, שיכול להימשך על פני כמה חודשים ארוכים או אפילו שנים, ה'ביחד' הוא החשוב ביותר- בעזרת אמון ועבודה משותפת תצליחו לעשות הכול. הצטיידו בידע, בסבלנות ובהרבה אורך רוח- והדברים יסתדרו בסופו של דבר.